تنظیم روابط بین فعالیت ها

زمان بندی از چینش فعالیت ها در کنار هم ایجاد می شود. به عبارت دیگر نمودار شبکه ای از فعالیت ها که با هم در ارتباط هستند. مهمترین ویژگی های نرم افزارهای کنترل پروژه مانند MSP توانایی ایجاد روابط میان فعالیت ها و بروزرسانی آنهاست.

پیش از انجام فعالیت ها نیاز است که فایل MSP تکمیل شده در بخش دوم را باز نموده تا تغییرات روی آن اعمال شود (فایل مایکروسافت پروجکت – جلسه دوم)

آموزش گام به گام نرم افزار مایکروسافت پروجکت

قسمت سوم – تنظیم روابط فعالیت ها

۱- روابط بین فعالیت ها

جهت شروع به کار تعیین روابط میان فعالیت ها، نخست روابط میان آنها را دانلود نمایید (فایل اکسل فعالیت ها، فایل pdf فعالیت ها)

۲- پيوند دادن فعاليت ها ۱: (انتخاب و مربوط ساختن فعاليتها به هم)

در زبانه Task، با انتخاب فعالیت مورد نظر و سپس کلیک بر گزینه Information صفحه اطلاعات فعالیت ها باز می شود. در این صفحه زبانه Predecessors انتخاب شده و سپس شماره فعالیت پیش نیاز در آن وارد می شود. انواع ارتباط میان فعالیت ها در آیتم Type تنظیم شده و سرانجام پیش نیاز فعالیت ثبت می گردد.

۳-روش دوم برای ارتباط بین فعالیت ها

روش دیگر به این صورت است که فعالیت های مورد را انتخاب نمود و سپس با کلیک بر گزینه Link the selected Task آن ها را به یکدیگر ارتباط داد.

۴- روش سوم برای ارتباط بین فعالیت ها

روش سوم به این صورت است که از طریق Add New Column یا Insert Column ستون Predecessor را اضافه نمود. سپس شماره فعالیت های پیش نیاز را در آن وارد نمود. چنانچه فعالیتی بیش از یک پیش نیاز داشت آنها بوسیله کاما جدا می شوند.

۵- روش چهارم برای ارتباط بین فعالیت ها

در روش چهارم از زبانه View علامت Details انتخاب می شود. سپس بر روی بخش خالی صفحه کلیک شده و گزینه Predecessor & Successors انتخاب می گردد. در نهایت شماره فعالیت های پیش نیاز یا پس نیاز در بخش مربوطه وارد می شود.

توضیح در خصوص انواع روابط بین فعالیت ها
  • پایان به شروع: تا فعالیت الف تمام نشود فعالیت ب شروع نمی شود. بیشتر روابط فعالیت های پروژه از این نوع است. به عنوان مثال اسکلت ساختمان باید پس از اتمام فونداسیون آغاز شود، عملیات نصب پس از رسیدن تجهیز انجام شود.
  • شروع به شروع: دو فعالیت باید با هم شروع شوند. به عنوان مثال به محض این که شما جلسه بازبینی پروژه را شروع نمایید می توانید نوشتن صورت جلسه را شروع کنید.
  • پایان به پایان: دو فعالیت باید با هم تمام شوند. به عنوان مثال فعالیت کنترل کیفیت نمی تواند قبل از به پایان رسیدن تولید به اتمام برسد.
  • شروع به پایان: تا فعالیت الف شروع نشود فعالیت ب نمی تواند تمام شود. این حالت به صورت نادر اتفاق می افتد.
توضیح در مورد Lag Time (ضریب تاخیر) و Lead Time (ضریب تعجیل)
  • Lag Time باعث مي شود فعاليت پس نياز پس از گذشت مدت زماني از خاتمه فعاليت پيش نياز خود شروع شود. به عنوان مثال پس از بتن ريزي بايد مدتي را به منظور نگهداري بتن در نظر گرفت. Lag Time به صورت واحدهاي مثبت وارد مي شود.
  • Lead Time باعث مي شود فعاليت پس نياز، پيش از خاتمه فعاليت پيش نياز خود شروع شود. مثلاً چنانچه کار در نظر داشته باشيم گچ و خاک ديوارها را شروع کنيم لازم نيست تا پايان تمام کار ديوارکشي، صبر کنيم بلکه مي توان آن را پيش از ديوارکشي کامل شروع کرد. Lead Time به صورت واحدهاي منفي وارد مي شود.

۶- اصلاح روابط بین فعالیت ها (در صورت نیاز)

در صورت نیاز به اصلاح روابط میان فعالیت ها مانند نوع رابطه یا اصلاح ضریب تاخیر و تعجیل و مانند آن این کار از طریق انتخاب فعالیت مورد نظر و باز نمودن Task Information صورت می پذیرد.

در نهایت و پس از اعمال موارد فوق فایل پروژه شما به این صورت خواهد بود. (فایل مایکروسافت پروجکت – پایان جلسه سوم)

5 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نسبي
نسبي
1 سال قبل

بسيار عالي بود آقاي دكتر

فهرست
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x