تقویم شمسی

یکی از مسائلی که کاربران ایرانی با آن روبر هستند ارائه اطلاعات در نرم افزار با تقویم شمسی است. به صورت کلی سه روش در این زمینه وجود دارد:

۱- استفاده از فارسی سازها. مزیت: تقویم فارسی در همه بخش های نرم افزار، معایب: قیمت، قفل سخت افزاری، باگ های نرم افزار

۲- استفاده از کدهای ویژوال بیسیک. مزیت: یک بار وارد کردن کد در نرم افزار و استفاده مداوم، معایب: عدم فارسی شدن تقویم در همه بخش های نرم افزار، نیاز بروزرسانی در هر بار تغییر در برنامه زمان بندی، مشکل کدهای موجود برای سال ۱۴۰۰ (به صورت ۰۰ نشان داده می شود)

۳- استفاده از فرمول فارسی ساز. مزیت: سهولت کار، بروز شدن تاریخ ها به صورت خودکار، نبود مشکل سال ۱۴۰۰٫ معایب: عدم فارسی شدن تقویم فارسی در همه بخش های نرم افزار.

با توجه به مزایای روش سوم، در ادامه در خصوص نحوه ایجاد تقویم فارسی توضیح داده می شود و توضیح داده می شود که چطور می توان مشکل فارسی نشدن تقویم را نیز تا حدودی کاهش داد.

پیش از انجام فعالیت ها نیاز است که فایل MSP تکمیل شده در بخش سوم را باز نموده تا تغییرات روی آن اعمال شود (فایل مایکروسافت پروجکت – جلسه سوم)

آموزش گام به گام نرم افزار مایکروسافت پروجکت

قسمت چهارم – تقویم شمسی

۱- فرمول تقویم فارسی

جهت شروع به کار تقویم فارسی، نیاز است که از فرمول هایی استفاده کرد که می توان آنها را دانلود نمایید (فرمول تاریخ شروع فارسی، فرمول تاریخ پایان فارسی)

یادآور می شود که فرمول های فوق برگرفته از سایت www.nejatkhah.com است.

۲- اضافه نمودن ستون تاریخ های شمسی

بدین منظور می بایست برروی صفحه رایت کلیک نمود و سپس ستون های جدیدی با عنوان Text1 و Text2 ایجاد نمود.

اضافه نمودن ستون تاریخ های شمسی

۳- اضافه کردن فرمول در ستون شروع و پایان

بدین منظور باید بر روی ستون Text1 رایت کلیک و سپس گزینه Custom fields را انتخاب نمود. بعد از آن بر روی دکمه Formula کلیک و محتویات فایل تاریخ شروع تقویم فارسی در آن وارد نمود.

مشابه همین فرآیند بر روی ستون Text2 انجام می شود و محتویات تاریخ پایان در آن وارد می شود.

اضافه کردن فرمول در ستون شروع و پایان

۴- Rollup کردن فرمول برای Summary

همان طور که در شکل زیر نشان داده شده است، تاریخ های شمسی در Summary Taskها نمایش داده نمی شود. برای اصلاح این مسئله نیاز است که فرمول های تاریخ شروع و پایان در Summary Taskها نیز اعمال شود. بدین منظور پس از ورود محتویات فرمول باید در بخش Rollup بر روی گزینه Use Formula کلیک شود تا فرمول های شمسی ساز برای Summary Taskها نیز وارد شود.

وارد کردن تاریخ های شمسی در Summary Task

۵- اصلاح عنوان ستون های تاریخ شروع و پایان

در نهایت با رایت کلیک بر ستون های Text1 و Text2 عنوان Custom Fields انتخاب می شود. در بخش مربوطه از طریق گزینه Rename عناوین ستون های Text1 و Text2 اصلاح می شود.

اصلاح عنوان ستون های تاریخ شمسی

۶- نمایش تاریخ های شمسی در نمودار میله ای زمان بندی (نمودار گانت)

همان طور که مشاهده می شود، در این حالت امکان تغییر ظاهر نمودار میله ای زمان بندی (نمودار گانت) وجود ندارد ولی امکان نمایش تاریخ های شروع و پایان شمسی بر روی فعالیت ها وجود دارد. برای این کار در یک قسمت خالی از نمودار گانت کلیک نموده و Bar Style انتخاب می شود. پس از آن روی گزینه Task کلیک نموده و از زبانه پائین گزینه Text انتخاب می شود. سپس عناوین Text1 و Text2 در بخش های مورد نیاز اعمال می شود. بنا به نیاز می توان همین عملیات را برای Milestoneها یا Summary Taskها انجام داد.

اعمال تاریخ های شمسی بر روی نمودار گانت

در نهایت می توان ستون های Start و Finish را حذف نمود تا زمان بندی به صورت شکل زیر شود. البته باید به این نکته دقت داشت که در محاسبات زمان بندی نمی توان به صورت مستقیم ستون های شمسی را تغییر داد و در صورت نیاز این کار از طریق تغییر ستون Duration انجام داد. با تغییر Start و Finish میلادی هم می توان تاریخ های شمسی را بروز نمود. (فایل مایکروسافت پروجکت – پایان جلسه چهارم)

4.9 8 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نسبي
نسبي
1 سال قبل

بسیار کابردی اقای مهندس

فهرست
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x