یکی از نمودارهایی که برای اندازهگیری پیشرفت پروژه به کار میرود نمودار S یا Status Curve پروژه است. عموماً پیشرفت پروژهها در روزهای نخستین بهآرامی انجام میشود. پس از مدتی روندی سریعتر به خود میگیرد و با نزدیک شدن بهروزهای پایانی، بار دیگر پیشرفت کندتر میشود. عمدتاً اگر پیشرفت در زمان ترسیم شود شکلی مانند حرف S (به شکل مایل) به خود میگیرد. البته ممکن است همه پروژه ها از این قانون تبعیت نکنند.
با تمرین زیر میتوان با چگونگی ترسیم نمودار S curve روی کاغذ آشنا شد.
همچنین میتوانید از اینجا چگونگی ترسیم S Curve در اکسل را هم مشاهده بفرمایید.
برنامه زمانبندی پروژه به شرح شکل زیر است.
پروژه تا پایان ماه چهارم به پیش می رود و وضعیت پیشرفت آن مطابق با شکل زیر است. در این شکل افزون بر وزن هریک از مراحل که در سمت چپ مشخص شده، پیشرفت واقعی مراحل پروژه نیز تا پایان ماه چهارم بهصورت درصد تعیین شده است. نمودار میلهای آبی بیانگر برنامه پروژه و نمودار قرمز نمایشگر پیشرفت واقعی است.
برای محاسبه پیشرفت هرماه کافی است وزن آن مرحله را بر تعداد ماههای مربوط تقسیم و در زیر هرماه نوشت. برای نمونه پیشرفت مرحله نخست رویهمرفته ۶ درصد است که با فرض یکنواخت بودن پیشرفت، چون تنها یک ماه وجود دارد همهی ۶ درصد سهم این ماه است. در مورد مرحله ۲ چون در دو ماه انجام می شود سهم هر ماه معادل با ۴ درصد است و همین طور برای سایر مراحل. در صورتی که اعداد پیشرفت هر ماه زیر آن نوشته شود شکلی به صورت زیر حاصل می شود.
در مورد محاسبه پیشرفت واقعی، مرحله نخست بهصورت کامل انجامشده ولی بهجای یک ماه این کار در دو ماه انجام شده است. بنابراین با توجه به وزن کل، در هرماه ۳ درصد پیشرفت وزنی وجود دارد. در مورد مرحله ۲ هم چون به جای دو ماه در یک ماه انجام شده. بنابراین تمام ۸ درصد در یک ماه پوشش داده شده است. در مورد مرحله ۳ ماجرا کمی فرق دارد. از مجموع کار ۸۰ درصد انجام شده است بنابراین ۹/۸ از ۱۲ وزن تکمیل شده است. این کار نیز دو ماه به طول انجامیده است که سهم هر ماه ۴/۸ است. مشابه همین محاسبات برای مرحله ۴ و ۵ انجام می شود.
نکته: در ماه ۴ هنوز کاری در مراحل ۶ و ۷ انجام نشده بنابراین پیشرفتی برای آنها وجود ندارد.
برای محاسبه پیشرفت برنامهای و واقعی هرماه کافی است در ردیف پایین و رو به روی عنوان مجموع پیشرفت برنامهای هرماه، مجموع عددهای نمودار میلهای آبی و روبروی عنوان مجموع پیشرفت واقعی هرماه، مجموع عددهای نمودار میلهای قرمز، محاسبه و یادداشت شود. برای نمونه پیشرفت برنامهای در ماه ۳ برابر با ۲۱% و پیشرفت واقعی برابر با ۲۸/۲۵% خواهد شد.
درنهایت نوبت به جمعکردن این پیشرفتها میشود. به این صورت که در زیر ستون هرماه مجموع اعداد پیش از آن جمع بسته و نوشته شود.
اگر اعداد مربوط به پیشرفت واقعی در برابر پیشرفت برنامهای رسم گردد؛ نمودار پیشرفت واقعی در برابر پیشرفت برنامهای بهصورت شکل زیر به دست خواهد آمد.
همانگونه که در شکل دیده میشود، پروژه در دو ماه نخست از برنامه عقب بوده است ولی پسازآن سرعت گرفته و از برنامه پیشی گرفته است.
نوشتههای تازه
آخرین دیدگاهها
- zohreh در درصد پیشرفت وزنی (گام به گام با مایکروسافت پروجکت – جلسه ۶)
- مدیریت پروژه در محاسبه گر تورم
- عباس در محاسبه گر تورم
- یحیی در هیچ تیمی نیست که در آن درگیری نباشد (مدل تاکمن) + کلیپ
- فواد در درصد پیشرفت وزنی (گام به گام با مایکروسافت پروجکت – جلسه ۶)
بایگانیها
- شهریور و مهر 1403 (1)
- بهمن و اسفند 1402 (1)
- مهر و آبان 1402 (1)
- مرداد و شهریور 1402 (1)
- خرداد و تیر 1402 (1)
- اردیبهشت و خرداد 1402 (1)
- فروردین و اردیبهشت 1402 (1)
- اسفند و فروردین 1401 (2)
- بهمن و اسفند 1401 (1)
- دی و بهمن 1401 (1)
- شهریور و مهر 1401 (1)
- اسفند و فروردین 1400 (4)
- بهمن و اسفند 1400 (1)
- آبان و آذر 1400 (1)
- مهر و آبان 1400 (1)
- مرداد و شهریور 1400 (2)
- تیر و مرداد 1400 (1)
- اردیبهشت و خرداد 1400 (2)
- اسفند و فروردین 1399 (4)
- بهمن و اسفند 1399 (8)
- آذر و دی 1399 (6)
- آبان و آذر 1399 (5)
- مهر و آبان 1399 (4)
- شهریور و مهر 1399 (2)
- مرداد و شهریور 1399 (4)
- تیر و مرداد 1399 (1)
- اردیبهشت و خرداد 1399 (3)
- فروردین و اردیبهشت 1399 (8)
دستهها
- ۱۰۰ پروژه
- MSP
- PMBOK
- آموزشی
- ابزارهای مدیریت پروژه
- اصول مدیریت
- برآورد
- برنامه ریزی و کنترل پروژه
- تمرین
- چرخه عمر و رویکرد اجرای پروژه
- زمان بندی
- کارگاه مدیریت پروژه
- کلیپ
- محاسبات سریع
- مدیریت پروژه
- مدیریت ذی نفعان
- مدیریت ریسک
- مدیریت کیفیت پروژه
- مدیریت محدوده پروژه
- مدیریت منابع انسانی
- مدیریت هزینه
- مدیریت یکپارچگی
- معرفی کتاب
- مقالات
- نرم افزار
- نقد فیلم
- وبینار مدیریت پروژه
با سلام. نمودار s در واقع مخفف Status-Curve است یعنی نمودار وضعیت و هیچ دلیلی ندارد نمودار حتما شکل s باشد و اسم عنوان شده به خاطر شکل نمودار نیست و میتواند متفاوت باشد. البته معمول پروژه ها در ابتدا و انتها شیب کمی دارند و خیلی از پروژه ها هم هستند که از این امر تبعیت نمیکنند و شکل اس به هیچ عنوان ملاک عمل نیست
ممنون از توضیح. مقدمه مقاله اصلاح شد.