همه جنبه‌های پروژه نیازمند توجه است. بنابراین نیاز است که آن‌ها را در کنار هم و به‌صورت یکپارچه دید. یکی از مهمترین نقش های مدیر پروژه ایجاد یکپارچگی در پروژه است. مدیر پروژه باید همواره تصویر کلی را در پروژه حفظ نماید.

به همین دلیل حوزه یکپارچگی به‌عنوان عامل ایجاد توازن میان دیگر حوزه‌های مدیریت پروژه (محدوده، زمان، هزینه، کیفیت، منابع انسانی، ارتباطات، ریسک، تدارکات و ذی‌نفعان) تعریف‌شده است.

این حوزه را می‌توان بسان شبکه عصبی و مغز مدیریت پروژه توصیف نمود و از بسیاری جهات می‌توان آن را مهم‌ترین حوزه دانشی مدیریت پروژه دانست.

هرچند مدیر پروژه مسئولیت مدیریت روزبه‌روز کار پروژه را بر عهده دارد ولی امور جاری و روزانه پروژه‌ها نباید مانع از داشتن دیدگاه کلان و یکپارچه شود.

در کلیپ زیر به صورت تمثیل وار نشان داده می شود که نگاه مدیر پروژه به یکپارچگی پروژه و دستیابی به اهداف باید به چه صورت باشد.

در یکپارچگی نقش مدیر پروژه اهمیت زیادی دارد. تا آنجا که شاید بتوان گفت یکپارچگی حول محور او شکل می‌گیرد. او فردی است که باید همه پروژه را در کنار هم ببیند. مدیر پروژه مانند یک رهبر ارکستر  است. لازم نیست که با تمام سازها آشنا باشد، او باید بداند:

  • نت و سمفونی چیست.
  • هر قسمت از این سمفونی را کدام ساز باید بزند.
  • اگر سازی خارج از نت بود آن را شناسایی و هدایت نماید.

و به همین دلیل استاندارد PMBOK مدیریت را «توانایی انجام کارها از طریق دیگران» می‌داند.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x