مدیریت پروژه یک دانش است. دانشی که عمر آن همسان با عمر تاریخ بشری است.

بشر از روزهای نخستین در پی ساخت سرزمین و سرپناهی برای خود بوده و درواقع متصدی انجام پروژه‌ها به شمار می‌رفته است. پروژه‌های سترگی چون ساخت اهرام مصر، بنا نهادن دیوار چین و یا ساختن بنای ماندگاری چون تخت جمشید، نمونه‌های بارزی از وجود مدیریت پروژه در طول تاریخ است. ولی مستندات کمی در زمینه چگونگی به‌کارگیری شیوه‌های مدیریت چنین پروژه‌هایی وجود دارد. لذا تنها می‌توان از روی حدس و گمان در پی یافتن شیوه‌های مدیریت آن‌ها بود.

در این کلیپ پروژه های مختلفی از ابتدای تاریخ تا آینده به تصویر کشیده شده است. پروژه هایی همچون تخت جمشید، اهرام مصر، راه شاهی تا پروژه های عظیم دنیای معاصر. همچنین به پروژه های آینده همچون فرود در مریخ، آسانسور فضایی و مانند آن.

در گذر زمان، دانش مدیریت پروژه توسعه و بسط می‌یافت. ولی با ورود به انقلاب صنعتی و تخصصی شدن، شکل این دانش نیز تغییر یافت. شکل‌گیری دانش نوین در این حوزه به اوایل قرن ۱۹ بازمی‌گردد. زمانی که آقاي هنري گانت با ابداع نمودارهای ميله‏ اي زمان‌بندی خود، روح تازه ای به کالبد مدیریت پروژه دمید. نام هنري گانت به‌عنوان پدر تكنيك‏هاي مدیریت پروژه در تاريخ ثبت گرديد.

سال‌های دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به‌عنوان سال‌های آغازين رشد و توسعه مديريت پروژه در دنياي معاصر شناخته می‌شود.

نمونه گانت چارت پروژه

در دنیای مدرن، مدیریت پروژه بر این اصل بنانهاده شده است که «چرخ را نباید دوباره اختراع کرد». دریافت این نکته که مدیران پروژه‌ها در پروژه‌ها و کارهای خود با تجربه‌های کمابیش یکسانی روبرو هستند منجر به مدون سازی تجربه‌ها و به‌کارگیری آن‌ها در دیگر پروژه‌ها گردید. این امر موجب شد تا مدیریت پروژه‌ها یابد. بر موفقیت پروژه‌ها تا حد زیادی افزوده شود و از بروز مشکلات تکراری پیش‌گیری گردد.

در یک جمع بندی باید گفت:

تجربه جهانی از پروژه های گوناگون نشان می دهد که به‌کارگیری صحیح مهارت‌ها، تکنیک‌ها و ابزارهای مدیریت پروژه احتمال موفقیت را در گستره وسیعی از پروژه‌ها بیشتر می‌نماید.

5 3 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x